Overslaan en ga direct naar de inhoud

Ons verhaal aan Zorgverleners & Partners

Osteopathie: logische keuze bij (combinaties van) fysieke klachten

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele behandelwijze. Belangrijk uitgangspunt is dat het lichaam als een eenheid wordt benaderd. Hierdoor kan het zijn dat de oorzaak of oplossing van een klacht niet altijd daar wordt gevonden waar deze wordt ervaren. Een osteopaat is deskundig in de beoordeling van beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam. Verstoorde beweeglijkheid kan worden behandeld ter vermindering van klachten zoals: nekpijn, rugpijn, buikpijn, hoofdpijn en schouderpijn.

Waarom naar de osteopaat?

Osteopathie is veilig en effectief, zeker bij chronische of recidiverende klachten. Over het algemeen is er sprake van een lage behandelfrequentie en een hoge patiënttevredenheid (SWOO, 2015). Evidence based practice en de medische vakken vormen de basis voor het osteopathisch methodisch handelen en klinisch redeneren. Voor wetenschappelijke onderbouwing en richtlijnen is er de Stichting Wetenschappelijk Osteopathisch Onderzoek 

Hoe is osteopathie georganiseerd?

Osteopathie is een internationaal beroep, erkend door de WHO. In Nederland zijn 700 osteopaten actief, zij zijn verenigd in de NVO (osteopathie.nl) met de erkende kwaliteitsregisters NRO (osteopathie-nro.nl) en NOF (osteopathiefederatie.nl). Osteopathie wordt (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Partners

Osteopathie op maat vindt het belangrijk om multidisciplinair te werken om zo goed mogelijk te voldoen aan de zorgvraag.

Gerard Pronk

Website:
https://praktijkpronk.nl

Mies Bartholomeus

Website:
https://www.miesbartholomeus.nl

 

Koen Hilbrands

Website:
https://fitplan.nl/team/koen-hilbrands/ 

 

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacy statement.

Back to top