Overslaan en ga direct naar de inhoud

Osteopathie bij (top)sport

(Top)sporters zijn perfectionisten die alleen voor de 100% gaan, zeker als het om de zorg voor hun lichaam gaat. Een niet optimaal functionerend lichaam betekent minder goed kunnen trainen en daardoor minder presteren. En prestatie is waar het om gaat.

De topsporter gaat tot het uiterste en balanceert altijd op het randje. Net aan de goede kant van de balans zitten en alles gaat zoals het hoort. Als de balans verstoord raakt, ontstaan blessures.

Osteopathie op maat biedt:
  • Veel ervaring als topsporter en coach
  • Zo snel mogelijk terug op je oude en als het even kan op een hoger niveau
  • Het stellen van de juiste diagnose en een trainingsprogramma op maat
  • Analyse van de sporter als totaal
  • Analyse van de sportbeweging
  • Preventie van nieuwe blessures

Wilt u meer weten over de behandeling van (top)sporters of staat uw klacht er niet bij? Neem dan contact op

Veel ervaring als topsporter en coach

Marieke is voormalig Olympisch topatleet in de roeisport en won een bronzen Olympische medaille in de dames acht. Daarnaast heeft zij als atleet, coach, fysiotherapeut en als osteopaat topsporters begeleid en heeft zij veel ervaring met sporters met een fysieke beperking. Sporten waarin zijzelf actief is (en is geweest) zijn roeien, zwemmen, fitness, hardlopen, schaatsen, zeilen.

Zo snel mogelijk terug op je oude niveau

Osteopathie op maat brengt je graag zo snel mogelijk terug op je oude en als het even kan op een hoger niveau door gebruik te maken van kennis, ervaring en methodes uit de topsport.

Het stellen van de juiste diagnose

Een topsporter wil zo snel mogelijk van zijn klachten verlost zijn bij een blessure of na een operatie. Door het stellen van de juiste diagnose en een gericht trainingsschema is de kans op herstel optimaal. Het trainingsschema  is op maat, aangepast aan conditie en niveau.

Analyse van de sporter als totaal

Bij Osteopathie op maat wordt gekeken naar de sporter als totaal. Hoe heeft de blessure zich kunnen ontwikkelen? Welke fysieke en/of mentale en/of lifestyle factoren spelen een rol? Herstelt de sporter niet omdat zijn voedingsopname niet goed functioneert? Ligt het aan wat hij eet of drinkt (lifestyle) of zijn bijv. de darmen het probleem? Bij onvoldoende opname van voedingstoffen gaat het herstel van de training trager. Er is eerder sprake van vermoeidheid en dus eerder kans op het ontstaan van bijv. een rugblessure.

Analyse van de sportbeweging

Elke tak van sport kent zijn eigen specifieke blessures en dus een andere benadering. Klachten ontstaan door bijv. een verkeerde beweging die op dat ene moment een blessure veroorzaakt. Een opgelopen virusje, een emotionele gebeurtenis, te weinig rust zijn allemaal mogelijkheden die er voor zorgen dat juist die ene verkeerde beweging nu wel een blessure veroorzaakt en normaal gesproken niet.

Bij Osteopathie op maat analyseren wij de specifieke sportbeweging.
Als voorbeeld nemen we het roeien. Hierbij is de lage rug vaak overbelast en pijnlijk. Door een bewegingsanalyse van de bewegingsketen/ roeibeweging te maken, wordt gekeken in welk gedeelte van de roeihaal er iets niet goed gaat. Is er sprake van een probleem in de roeitechniek dat de blessure veroorzaakt?

Preventie van nieuwe blessures

Osteopathie op maat zorgt dat je de oorzaak van je klachten begrijpt, signalen leert herkennen en het nut van de juiste training gaat begrijpen. Zo voorkom je nieuwe blessures. Preventie en signalen leren herkennen zijn een wezenlijk onderdeel van elke behandeling.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacy statement.

Back to top