Overslaan en ga direct naar de inhoud

Lifestyle

Lifestyle adviezen geeft Osteopathie op maat in relatie tot uw klacht en worden voor u “op maat” gemaakt.

Check hier hoe het met uw gezondheid is gesteld.

Uw gezondheid is afhankelijk van uw lifestyle, dus van uw:

  • Voeding
  • Stress gevoeligheid
  • Beweging
  • Slaap

Voeding

Osteopathie beïnvloedt uw spijsvertering gunstig. De osteopaat voelt o.a. naar de positie, vorm en beweging van de organen. Het advies geven op het gebied van voeding is heel persoonlijk. In samenspraak met u wordt een plan gemaakt dat voor u haalbaar is.

Ieder mens heeft een ander microbioom. Dat wil zeggen dat de bacteriën die u darmflora bepalen ook bepalen welke voeding voor u het beste is. Dit is erfelijk bepaald maar u kunt dat beïnvloeden met uw voeding. De één verteerd makkelijker vlees dan de ander. De een neemt snel in gewicht toe de ander niet.  Ook reageert u lijf in de overgang anders op voeding.

Wist u dat uw buik uw hersenen beïnvloedt en andersom?

Darmbacteriën hebben een enorme invloed op gewicht, humeur en gezondheid.

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat de suikerspiegel in uw bloed ofwel de mate van insulineresistentie een bepalende factor is voor de werking van uw immuunsysteem. Door insulineresistentie ontstaan ouderdomsziektes zoals diabetes 2 lees nieuws & blog, hart- en vaatziekten en oogaandoeningen.

Adviezen zijn gericht op een gezonde voeding en soms in beperkte mate in combinatie met vitamine- of mineralensuppletie. Uw dieet is niet per definitie gericht op calorie-inname maar op voedingscombinatie `s en het niet of in beperkt mate eten van bepaalde voeding.

Veel mensen eten te veel koolhydraten dus een vermindering (low carb eten) daarvan heeft vaak een positieve invloed op uw gezondheid. 

Stress

Osteopathische behandeling heeft een gunstige invloed op uw stress-as.
Veel aandacht gaat uit naar uw ademhaling. Adviezen zijn gericht op hoe u op een positieve manier kunt omgaan met uw stress.

U kunt last hebben van stress. De één is gevoeliger voor stress dan de ander. Ook zijn er verschillende vormen van stress zoals stress op het werk maar bijv. ook electro- stress. Stress heeft pas nadelige gevolgen voor uw gezondheid als het chronisch wordt.

Beweging

Beweging is heel goed voor uw gezondheid. Dit is wetenschappelijk bewezen. Afhankelijk van uw leeftijd en uw interesse wordt gekeken welke manier van bewegen bij u past. Dat kan variëren van wandelen tot een intensief trainingsschema maar dat kan ook een muzikale of andere hobby zijn.

Slaap

Osteopathie heeft een gunstige invloed op uw slaap omdat het uw lichaamsscycli ofwel biologische klok beïnvloedt.

Slecht slapen is heel vervelend. Het heeft vaak te maken met spanning en verstoring van het slaap- en waakritme . Hormonen zoals melatonine spelen een belangrijke rol en zijn afhankelijk van andere hormonen. Hormonen werken in een cyclisch patroon. Vandaar ook dat bijv. tijdens de overgang, wakker liggen een probleem kan zijn. Een inventarisatie van uw slaappatroon wordt gemaakt. Zo wordt voor u inzichtelijk hoe u de kwaliteit van u slaap kan verbeteren.
Klik hier voor tips om meteen te beginnen.
.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacy statement.

Back to top