Overslaan en ga direct naar de inhoud

Osteopathie bij volwassenen

Osteopathie kan veel klachten genezen of als ondersteuning dienen om optimaal te functioneren. Vaak hebben mensen al meer (fysio)therapie gehad voordat ze osteopathie ontdekken. Osteopathie is een andere benadering en behandeling en daarom is de frequentie van de behandelingen ook veel lager dan bij fysiotherapie bijvoorbeeld. Meestal komen patiënten de eerste twee weken wekelijks voor een behandeling, dus twee keer. Daarna worden de intervallen tussen de behandelingen groter, bijv. maandelijks.

U kunt bij Osteopathie op maat terecht voor:
  • Lichamelijke klachten
  • Psychosomatische klachten
  • SOLK

Wilt u meer weten over de behandeling van volwassenen of staat uw klacht er niet bij? Neem dan contact op

Lichamelijke klachten

U kunt voor lichamelijke klachten bij Osteopathie op maat terecht. Dit is niet alleen  voor spier- en gewrichtsklachten maar o.a. ook voor problemen met de organen van uw spijsvertering zoals maag en darmen of voor zenuwpijnen. De osteopaat is in staat om te onderzoeken welk verband er is tussen verschillende klachten en behandelt de oorzaak. Zie indicaties.

SOLK

Soms is er in het reguliere circuit geen medische oorzaak te vinden. We spreken dan over SOLK d.w.z. somatisch/ lichamelijk onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. U verzint de klachten niet, er is dan wel degelijk sprake van fysiek aanwezige klachten en/ of pijn. “U moet er maar mee leren leven”  wordt dikwijls gezegd maar toch is er vaak wel een osteopathische oplossing voor.

Soms blijkt uit het onderzoek dat u eerst gezien moet worden door een arts of specialist. Uiteraard wordt dit met u besproken. U krijgt dan een verwijsbrief mee.

Psychosomatische klachten

In de vijfde eeuw voor Christus vertelde Hippocrates al over psychosomatische klachten. Hier gaat het om lichamelijke klachten die door psychische en sociale factoren mede beïnvloed worden. Een langdurige periode van stress en overbelasting kunnen een rol spelen bij het ontstaan van fysieke klachten. Een oorzaak kan bijvoorbeeld zijn het verlies van een dierbare, conflict op het werk, een trauma.

U kan de volgende klachten ervaren:

  • Aanhoudende hoofdpijn klachten
  • Burn-out gerelateerde klachten
  • Chronische pijnklachten
  • Concentratieproblemen
  • Hyperventilatie
  • Prikkelbaarheid
  • Vermoeidheidsklachten

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacy statement.

Back to top