Overslaan en ga direct naar de inhoud

Osteopathie op maat, waarom?

Werkwijze

Bij Osteopathie op maat is elke behandeling individueel en speciaal op maat. Ieder mens is uniek, reageert en voelt anders. Daarom werkt een behandeling op maat het beste. Dat houdt dus ook in dat geen osteopathie behandeling gelijk is en Osteopathie op maat niet volgens een protocol werkt.

Aanpak oorzaak

Symptomen kunnen zich op dezelfde manier uiten. Lage rugpijn bijvoorbeeld. De pijn kan in de rugspieren gevoeld worden maar de oorzaak van deze lage rugpijn is voor geen mens hetzelfde. De osteopaat kan de oorzaak behandelen. De oorzaak kan bijv. in de buik liggen doordat de darmen prikkelbaar zijn. Een andere oorzaak kan een beenlengte verschil zijn of een trauma aan een enkel. Er zijn veel oorzaken mogelijk.

Alleen door een behandeling op maat ofwel een individueel persoonlijke aanpak is het mogelijk om de oorzaak te behandelen en niet alleen aan symptoombestrijding te doen. 

Veiligheid

U bent bij Osteopathie op Maat in veilige handen. De behandeling bestaat uit veilige technieken, bij baby`s en kinderen alleen uit veilige, hele zachte technieken.

Soms blijkt uit het onderzoek dat u eerst gezien moet worden door een arts of specialist. Uiteraard wordt dit met u besproken. U krijgt dan een verwijsbrief mee.

Eerste consult

Nadat u een afspraak gemaakt heeft, krijgt u de intake en de informatie over praktijk opgestuurd per e-mail. De intake kunt u thuis rustig invullen en terugsturen.

Tijdens het eerste consult, duur 60 min. volgt een anamnese of vraaggesprek en wordt ingegaan op uw ingevulde intake. Daarna volgt een uitgebreid onderzoek en een start van de behandeling als daar nog tijd voor is.

De diagnose wordt met u besproken en uitgelegd en vervolgens wordt in samenspraak het behandelplan afgestemd.

Elk volgende consult duurt 45 min. en bij baby`s en basisschoolkinderen 25 min.

Hoeveel behandelingen

In de regel gaat het zo, dat patiënten de eerste twee weken wekelijks voor een behandeling komen, dus twee keer. Daarna worden de intervallen tussen de behandelingen groter, bijv. maandelijks.

Medicijnen

Er worden geen medicijnen voorgeschreven en er wordt geen gebruik gemaakt van behandelapparatuur.

Evaluatie

Bij de start van een behandeling wordt door de patiënt aangeven -op een schaal van 1–10- hoe de klacht zich op dat moment manifesteert. Na 4 behandelingen wordt dit opnieuw gemeten, zodat de voortgang voor de patiënt inzichtelijk is.

Na de behandeling

Het is belangrijk dat u na de behandeling en de dag erna, veel water drinkt en rust neemt. Rust wil zeggen dat u de gewone dingen kunt doen maar ga niet intensief sporten of zware boodschappen halen.

Check up

Regelmatig komen mensen voor een controle en een onderhoudsbehandeling. Sommigen 1 à 2 keer per jaar anderen 1 keer per kwartaal.

Benieuwd wat osteopathie voor uw lichaam kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies. U ontvangt altijd een behandeling volledig op maat.

Samenwerking Reflexintegratie

Sinds 2019 is Marieke maandelijks werkzaam op Terschelling in samenwerking met Adrienne Oostveen van Reflexintegratie Noord-Nederland.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacy statement.

Back to top